Сега четете
Die Welt: Човечеството изобщо не е готово за нови изненади и надигащи се кризи
Тъмно Светло

Die Welt: Човечеството изобщо не е готово за нови изненади и надигащи се кризи

151027045333-660x37130 години след края на Студената война нов световен ред все още не се вижда на хоризонта, пише Die Welt. Стабилността е приключила и днес светът „абсолютно не е готов за кризи и изненади“, казва журналист в немско издание. 30 години след края на Студената война все още не се вижда нов световен ред на хоризонта, пише германският вестник Die Welt. Конфликтът между Изток и Запад породи нещо като „геостратегическа система, основана на контрола над оръжията и правила на поведение, като сдържаност и избягване на изненади“, припомня авторът на статията Майкъл Щюрмер.

„Продължителният ядрен мир обаче приключва веднъж завинаги и няма да е възможно да се установи отново“, казва журналистът от Die Welt. „Стабилността е към своя край“, заявява Щюрмер. Авторът на статията напълно се съгласява с присъдата, която бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър произнесе в настоящето и бъдещето: „Живеем в много тъмни времена“. “Днес светът трябва да се справи с „Америка, преди всичко“, Китай, която се стреми да се превърне в суперсила, Русия, която не се е примирила с края на Съветския съюз, дигиталната революция, изкуствения интелект, надпреварата с оръжията в космоса, климатичните бедствия и липсата на ресурси”, изброява журналистът на германския вестник.

Ситуацията днес е, че светът е „абсолютно неподготвен за кризи и изненади“, подчертава Майкъл Щюрмер. Журналистът от Die Welt припомня как френският президент Еманюел Макрон заяви в сензационно интервю за британското издание The Economist, че в момента човечеството е „на ръба на пропастта“. Превод: В. Сергеев

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.