Сега четете
100 дни правителство „ПП“ равносметката до тук

100 дни правителство „ПП“ равносметката до тук

.Новият кабинет на Кирил Петков днес навършва 100 дни. След три парламентарни избори в страната, „Продължаваме промяната“ успя да сформира правителство заедно с БСП, ИТН и Демократична България. На 13 декември новоизбрания кабинет положи клетва. Обещанията и надеждата за промяна от новото правителство бяха много най-вече дългоочакваната промяна в Съдебната власт и обещанията, че главният прокурор ще бъде премахнат. След първите 100 дни все още тази амбиция на кабинета остава неразрешена.

В началото на техния мандат, трябваше да се справят с COVID вълна, война в Украйна, нарастваща инфлация у нас, високи сметки за ток газ, а сега и на основните хранителни продукти. Относно коронавируса, въведоха зелен сертификат като пропуск за обществени места и тестове в училищата също продължиха с обещанието, че ако случаите на коронавирус намалеят и натовареността на болниците не е толкова голяма, ще премахнат ограниченията. За момента в България продължава да действа единствено ограничението за маските, както и заетостта на 50% на някой обществени места.

Наложиха мораториум на цените на тока и газа и правителството отпусна компенсация за високите сметки за един месец през зимния период.

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.