Сега четете
Щом поискахме публични разговори за законопроекта за КПКОНПИ, правителството падна

Щом поискахме публични разговори за законопроекта за КПКОНПИ, правителството падна

Когато поискахме преговорите за законопроекта за КПКОНПИ да продължат напред, да го вкараме в парламента и между първо и второ четене да се вижда прозрачно от хората за какво спорим, правителството падна. Това заяви Калина Константинова, вицепремиер по ефективното управление, по Би Ти Ви.

По думите й най-много дела европейската прокуратура е стартирала в България. Тепърва ще видим доказателства за спирането на тези кранчета.

Същевременно трябва да бъдат приети и 20 законопроекта, за да се отключат първите траншове по Плана за развитие и устойчивост. Ако бъдат паркирани, ще коства милиарди на страната ни, каза тя.

Константинова се надява, че коалицията може да бъде реанимирана. Според нея експертите в ИТН са много полезни, а има и огромно обединение около задачите, които може да бъдат свършени.

Пропукването между управляващите партии се проявило на лидерските срещи преди 2 месеца, когато Слави Трифонов спрял да разговаря с премиера или който и да е от лидерите на другите партии. Беше ясно, че работата се блокира. Опитахме да бутаме задачите, но представителите на ИТН нямаха право да участват във вземането на решения, разказа вицепремиерката.

Вижте и

Според нея кабинетът не беше свален, защото не се е справил, а защото се справяше твърде добре с борбата с корупцията.

Тя излиза от властта, платила висока лична цена. „Моето детенце е малко и през тази година израства без майка, но не съжалявам за тази инвестиция, защото показахме на какво сме способни. В крайна сметка се боря за това моето дете да има по-добро бъдеще и да не се притеснявам за него“, каза Константинова.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.