Сега четете
Ще намалее ли безработицата? 

Ще намалее ли безработицата? 

unemployment, studentthinktank.euНад 26 хил. безработни ще получат възможност да започнат работа през тази година по държавните програми за заетост, съобщиха от Министерство на труда и социалната политика. Други над 12 хил. души ще бъдат включени в програми за квалификация и преквалификация.

Държавата ще се опита да помогне и на 12 хил. младежи до 24 години, регистрирани в бюрата по труда, като ги насочи към подходящ работодател или обучение.

Като мярка срещу младежката безработица към общините ще бъдат назначени и 100 безработни, които ще издирват и регистрират млади хора, излезли от училище или университет. Така те също ще могат да използват програмите за платен стаж.

След като се регистрират като безработни, на младежите ще се правят индивидуални психологически профили. На тази основа ще им се търси работа или ще се насочват към допълнителни курсове.

Подобни консултации са предвидени и за трайно безработните. За тях ще бъдат осигурени 850 работни места, заплатени от държавата за период от 6 месеца до 1 година.

Вижте и

По материали от „NewsRoom“ по TV7

 

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.