Сега четете
Цонев: С машини като нашите гласуват само за Мадуро във Венецуела

Цонев: С машини като нашите гласуват само за Мадуро във Венецуела

„Ние настоявахме за машини за гласуване и продължаваме да сме поддръжници на машините, но не тези. Никога не сме искали тези устройства. С тях гласуват само за Мадуро във Венецуела. Никъде другаде точно тези не се използват”. Така Йордан Цонев от ДПС коментира пред Нова тв желанието на партията му да се върнат хартиените бюлетини.

„Нашите избиратели свикнаха с машините. На всички избори с машини повишаваме резултата си. В Турция резултатът също е блестящ”, отчете Цонев. Той обаче посочи, че специалисти им обяснили, че софтуерът на устройствата лесно се манипулира: „И ни показаха нагледно как може да се манипулира преброяването”, посочи още депутатът. Според Цонев от ДПС са били най-потърпевши от невалидните бюлетини, затова и държали на машинния вот. „Ние ще продължим да искаме устройства, които броят бюлетините и връщат невалидните от тях”, коментира той.

По отношение на съставянето на правителство Цонев посочи, че от разговорите не се вижда напредък, защото нямало диалог. „Втората политическа сила казва, че няма да подкрепи победилата. Но пък победилата да подкрепи тях. Абсолютен нонсенс, гавра с избирателя”, категоричен е той.

Вижте и

Дали от ДПС ще подкрепят мандат на ГЕРБ, каза: „Не сме водили никакви разговори, освен с Плевнелиев и Паси. За да стартира процесът по съставяне на кабинет, трябва да започнат разговори. Когато първата партия получи мандата, трябва да ни каже какъв формат на правителство си поставя”, е неговото мнение. И заяви: „Нашата партия отговаря с „да” и „не”, когато има конкретни разговори”.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.