Сега четете
Хора хранили се от дупка под похлукапа на КТБ
Тъмно Светло

Хора хранили се от дупка под похлукапа на КТБ

Image_2389975_126

Може би не сме действали елегантно, но действахме ефективно – с претърсвания, разпити, изземвания на документи. Прокуратурата не моли, а изисква“. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров пред бТВ  в студиото на „120 минути” по повод действията на прокуратурата по отношение Корпоративна търговска банка (КТБ).

На първо място се страхувам, че под похлупака върху КТБ ще остане дупка – както искате го разбирайте. На второ място, страхувам се, че под похлупака ще се окажат много хора, които са се хранили от тази дупка. Той обеща, че някои ден имената на тези хора ще станат ясни, но в момента не може да ги разкрие, тъй като това представлява следствена тайна.

 

„Няма да скрия нито един разпит и документ“, закани се Цацаров и бе категоричен, че финансовият интерес няма партиен цвят.

Главният прокурор посъветва да се изчака да стане готов докладът на одиторите на БНБ за състоянието на КТБ. Той призова Иван Искров да не крие доклада, но бе категоричен, че не знае какво пише в него. „За да не оставим убеждението, че някой е действал в интерес на някого, а друг крие нещо – нека това, което пише в доклада, бъде представено публично. Тогава ще стане ясно дали сме действали ефективно“, коментира Цацаров.

Действията срещу евентуалните „убийци“ на Делян Пеевски главният прокурор определи като „срамна грешка на прокуратурата“. „За мен това обвинение беше грешка. Това е твърде срамна грешка на прокуратурата“, призна Цацаров. Той обаче призова онези които твърдят, че висши длъжностни лица са действали под влиянието на Делян Пеевски в разследването на негови убийци или са били направлявани по някакъв начин от въпросния човек, да направят следващата крачка и да кажат имената на тези прокурори и следователи.
Бих се притеснил, ако някога чуя похвала от устата на Румен Петков. Тогава може би ще се притесня, че върша нещо нереднo“, така Цацаров отговори на обвиненията на Румен Петков, че е „джобно ножче“ в ръцете на Делян Пеевски. Относно призива на Петков да подаде оставка главният прокурор отвърна с атака, като припомни на бившия вътрешен министър за „срещи на басейна „Спартак“, за срещи с „оперативно интересни братя“ и свърза тази му активност с политическа цел.
Обвиненията на Радан Кънев в същата посока Сотир Цацаров обясни с предизборна тактика и желание да бъде „политически забелязан“ и „политически консумиран“ от страна на Радан Кънев. В тази връзка той препоръча на Кънев да има по-обмислено поведение като изяви пред тези, които са го избрали, с тактиката на „извиване, пукане, чупене на ръце“.

Вижте и

Отговаряйки все пак на въпроса на водещия той ли е човекът на Делян Пеевски, Цацаров направи ретроспекция на годините на своя мандат, като посочи, че през различни периоди той е бил обявяван ту за човек на Цветанов, ту за човек на Борисов, после на Пеевски и обобщи, че легендата продължава.

Материалът е написан от Мария Николчева по бтв и 24 часа; снимка: Интернет

 

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.