Сега четете
Хакнаха Бундестага, он-лайн теч на данни за Меркел и други политици

Хакнаха Бундестага, он-лайн теч на данни за Меркел и други политици

glowing-keyboard-hacker-security-620x465Хакери публикуваха в интернет лични данни на стотици германски политици от различни партии, предадоха ДПА и ТАСС, като се позоваха на Телевизия А Ер Де.

Сред тях е и канцлерът Ангела Меркел, чиито данни – имейл адрес, номер на факс и писма от и до нея, са изтекли в Туитър, съобщи БТА.      Данните на политиците, разпространени в Туитър, включват информация за кредитни карти, адреси, номера на мобилни телефони, лични писма и копия от лични карти. Няма потвърждение дали всички данни са истински. Самоличността и мотивите на хакерите засега са неизвестни.

От кибератаката, изглежда, са засегнати всички парламентарно представени партии освен „Алтернатива за Германия“, отбелязва ДПА.      Говорител на парламентарната група на „Левите“ каза, че лидерът на партийната фракция в Бундестага Дитмар Барч е бил лично засегнат, предаде Ройтерс.

Министърката на правосъдието Катарина Барли осъди изтичането на данните, което нарече „сериозно“ и атака срещу германската демокрация. Извършителят на тази атака иска да накърни доверието в нашата демокрация и в институциите ни, каза тя и подчерта, че той трябва незабавно да бъде открит и да се изясни какви са били мотивите му.

Вижте и

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.