Сега четете
Фандъкова сменя Плевнелиев

Фандъкова сменя Плевнелиев

Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще е кандидатът на ГЕРБ за президентския вот на 6 ноември, научи Dnes.bg от отлично осведомен източник.

В момента усилено се печатат плакатите и билбордовете за кампанията й, която ще стартира дни по-късно от тази на останалите кандидати за поста.

Макар кметицата да отричаше до последно, че няма да е тази, която ще се бори за държавен глава, изтъквайки несвършената си работа в Столичната община, управляващите са се спрели именно на нейната кандидатура.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов неведнъж заяви, че за президент ще издигне жена, човек с лице и качества, които може да се справи със „стресови ситуации“ в Европа, имайки предвид бежанската вълна, заляла Европа.

В края на юли той обяви във Велико Търново, че е имал двама кандидата за президент, „които бяха прекрасни, но когато видях какво чудо става по света, прецених, че тези хора, с тези качества в критична ситуация, не могат да се справят. Те са прекрасни във всяко едно отношение, но при стресова ситуация, в такъв момент, в който трябва да отидат да тропнат по масата, да ни защитят интереса дали с комшиите, дали с Европа, този характер го нямат. И затова мисля дали мога да намеря в партията такъв човек“, поясни тогава Борисов.

Е, явно е намерил такъв човек, в лицето на Йорданка Фандъкова, която е доказала, че в стресови ситуации винаги излиза суха и умее да отстоява позициите си в Европа, имайки предвид десетките европроекти, които Столичната община е спечелила през годините на нейното управление на София.

Вижте и

Dnes.bg научи още нещо, че на нейното място, като кмет на София, ГЕРБ ще издигне другото си рейтингово име, което печели симпатиите на избирателите.

Тя отново е жена и „строи магистрали“ – Лиляна Павлова, министърът на регионалното развитие ще бъде издигната за поста, тъй като, ако Фандъкова бъде избрана за държавен глава, столицата ще бъде поета временно от някой от заместниците й, но ще бъде насрочен частичен местен вот за избор на градоначалник.

Дали твърденията на нашия източник ще излязат верни, ще научим след дни, на 2 октомври ГЕРБ ще обявят с кого поемат към „Дондуков 2“.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.