Сега четете
Трябва ли спешно нуждаещите се от медицинско изделие да доплащат за него?

Трябва ли спешно нуждаещите се от медицинско изделие да доплащат за него?

Нямаше абсолютно никакви основания да се иска отстраняването на Емил Христов като зам.-председател на парламента. Това каза в предаването „Лице в лице” по bTV депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев.

Вчера депутатите отхвърлиха искането на БСП за освобождаването на Христов заради недопускането в сградата на парламента на хора с увреждания.

Спазен е редът, по който има достъп в Народното събрание, оттам нататък мотивите бяха измислени, коментира Главчев. Според него в случая става дума за нелепо стечение на обстоятелствата и грешката е на този, който е поканил хората в парламента.

„Има правила, които би трябвало да се спазват. Когато има посещение в парламента, народният представител, който е поканил хората, представя списък със съответните данни на посетителите и се утвърждават. Данните се пускат до пропуска и минават през охраната”, обясни Главчев.

„Това се е разразило в рамките на 10-15 минути, а по време дебата непрекъснато се повтаряше, че час или час и половина са били държани отвън. Ако родителите на тези деца са били държани час и половина отвън, грешката е в тези, които са ги поканили в НС”, отбеляза бившият председател на парламента.

„Едва ли са виновни хората от охраната, тъй като те спазват правилата”, посочи Главчев.

Вижте и

„Лошото е, че тези хора не са били допуснати. Но не трябва да се използват такива хора за популизъм, много по-важно е да им се решат проблемите”, подчерта той.

bTV, „Лице в лице”

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.