Сега четете
Трябва да се мисли за кризата в по-широк контекст

Трябва да се мисли за кризата в по-широк контекст

Screenshot_20200411-140022_ChromeКризите са труден момент да се преценяват рейтинги, накрая кризата отминава, в някакъв смисъл остава, тогава се вижда кой какво е говорил. Не е трудно да се държиш в трудни времена така, че да се харесаш. Това заяви в „Денят започва с Георги Любенов“ проф. Александър Маринов – ръководител на Стратегическия съвет към президента.

По думите му трябва да се мисли за кризата в по-широк контекст. Не можем да се скрием до 13 май, а на 14 май вирусът вече да го няма. Трябва да се научим да живеем с него, с необходимите предпазни мерки, каза Маринов.

Европейските страни работят за постепенно излизане от строгите мерки. Българското правителство и парламент неглижираха социално-икономическите мерки, коментира Маринов.

Александър Маринов: Нашите идеи кореспондират с това, което говорят експертите на синдикатите – КНСБ излезе с пакет мерки, които в голяма степен съвпадат с това, което ние предлагаме. Но това не е роля нито на президента, нито на синдикатите, това е висша роля на правителството.

Президентът зове за балансиране на мерките, с целенасочени стъпки за разхлабване там, където е възможно, каза още той.

Вижте и

https://news.bnt.bg/news/prof-aleksandar-marinov-tryabva-da-se-misli-za-krizata-v-po-shirok-kontekst-1048575news.html

 

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.