Сега четете
Томислав Дончев: Има корупция, не е само усещане

Томислав Дончев: Има корупция, не е само усещане

tomislav-donchev-187984Вицепремиерът категорично отрече обвиненията от страна на опозицията, че управляващите се готвят да фалшифицират изборите

Взетото решение в петък за прага на преференциите беше грешка. Винаги се случват грешки, няма някой, който да не греши, заяви в сутрешния блок на „Нова телевизия“ вицепремиерът Томислав Дончев.

„Това звучи и много лошо в ушите на гласоподавателите – няма да ви дадем да си пренареждате кандидатите”.

„На изборите през последните няколко години, прагът, който е коментиран, е минаван, но е факт, че е много трудно”, коментира още Дончев.

„От волята на партията и желанието на гражданите – по-важно е желанието на гражданите”.

Самият той заяви, че е склонен да влезе в листата на ГЕРБ на някое от последните места и да се бори за преференциален вот.

„В последно време осигуряването на кворума и нормалната работа на парламента е нелека задача. В името на това вероятно се правят различни компромиси. Но трябва да напомним, че в компромиса има граница”, заяви още Дончев.

Вижте и

Дончев категорично отрече обвиненията от страна на опозицията, че управляващите се готвят да фалшифицират изборите. Относно машинното гласуване той коментира, че то би помогнало най-вече за премахване на част от техническите грешки.

„Темата сигурност е голямо препятствие, когато говорим за машинно гласуване. Две европейски държави се отказаха последните години заради сигурността. Темата сигурност по време на избори е най-големият риск. Това би значело конституционна криза. Сигурността винаги трябва да е на първо място”, коментира Томислав Дончев.

„Нали не очаквате да ви убеждавам, че корупция няма. Разбира се, че има. Ние сме в класацията до останалите балкански държави. Ако трябва да се цитирам, ще кажа: Корупцията е проблем на обществото. Всички, които се дразнят на корупцията, всъщност имат роднина или познат, който е бил корумпиран или е давал подкуп. Това е истината“, завърши той.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.