Сега четете
Татяна Дончева: Лакомията и глупостта ни водят като нация

Татяна Дончева: Лакомията и глупостта ни водят като нация

tatiana_doncheva_bulЛидерът на „Движение 21” попита защо за ремонта на трасето гаранцията е само 2 г., колкото е за ел. уредите, които си купуваме от магазина

„Ние като нация се водим от две основи – лакомията и глупостта. Докато се ръководим от тези неща, това ще е нашата национална съдба”. Това обяви в предаването „Тази сутрин” на btv лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева по повод тежката автобусна катастрофа край Своге и реакцията на властта.

„Всяка случка може да бъде използвана политически и това не е бедата. Въпросът е дали при станалата трагедия се търсят решения на реални проблеми и дали се търсят на правилното място. Катастрофата край Своге постави серия от въпроси. Системата на обществените поръчки и нейните пороци са ясни на всички – че има няколко приближени на властта фирми, което са си „постлали”, за да получават само те поръчките, че тази система започва да дава дефекти”, коментира Дончева.

По думите отново се търсят дежурни виновници, като шофьора на автобуса, но този път не се наблюдава желание у гражданството да мрази шофьора, а за първи път се поставя въпросът за състоянието на пътищата.

Вижте и

Дончева попита защо за ремонта на трасето гаранцията е само 2 г., колкото е за ел. уредите, които си купуваме от магазина и защо непрекъснато се говори за намаляване скоростта у нас при положение, че се произвеждат все по-мощни коли. Ами направете така технологично, че колите у нас да карат с до 50 км в час, каза лидерът на „Движение 21”.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.