Сега четете
С медиен шум уволниха шофьора на автобуса не помогнал на инвалид
Тъмно Светло

С медиен шум уволниха шофьора на автобуса не помогнал на инвалид

В късния следобед шофьорът на автобус 72, който вчера отказа да свали рампата за инвалиди, беше уволнен. От Центъра за градска мобилност (ЦГМ) също заявиха, че ще бъде наложена глоба на концесионера и курсът от вчера няма да бъде платен. А от септември общината ще прекрати договора си с „Карат С“.

Интересното е, че по тази линия гражданите ежедневно се оплакват от лошото отношение на шофьорите на автобусите, както и от плачевното техническо състояние на возилата. Въпреки това от общината чак сега се сетиха да направят нещо по въпроса. Това естествено стана след като днес се вдигна огромен медиен шум. Досега на всичките оплаквания от гражданите, които редовно си плащат 1,60 лв. за

„Запознаха ме сутринта с този случай. Тази линия се обслужва от един от частните оператори, но въпреки това ЦГМ си има механизмите за санкции в такива случаи“. Новият директор е запознат. Надявам се да предприеме максимално спешни мерки, заяви по-рано кметът на София.

„Лично аз му препоръчах да поиска освобождаването на този шофьор, защото всички трябва да знаят, че това е недопустимо. Това е ангажимент за обслужването на гражданите. След като автобуса има такава възможност, оттам нататък вече човешкият фактор трябва да изпълни тези задачи. Шофьорите трябва да бъдат контролирани и всеки, който си позволи подобно отношение, тежко да бъде санкциониран“, подчерта Фандъкова.

Вижте и

Пред БНТ Красимир Стоичков – свидетел на случката, направил снимки, разказа: „Доста унизително беше. Водачът се държеше доста арогантно. След като всички пътници започнаха на висок тон да казват: „Защо не спуснахте платформата в автобуса – има такава възможност“. Той – седи си зад волана и започна нахално, арогантно и грубо да отговаря на пътниците. След което рязко тръгна и се возихме неприятно до „Орлов мост“, до следващата спирка. През цялото време този човек седеше на пода, за да може по-лесно да слезе, влачейки се отново“.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.