Сега четете
Стреляха по българския клуб в Охрид, МВнР привиква македонския посланик

Стреляха по българския клуб в Охрид, МВнР привиква македонския посланик

Неизвестен извършител е стрелял в сряда вечерта с оръжие  срещу българския клуб „Цар Борис III“ в Охрид, предаде БГНЕС.

При инцидента няма пострадали. По неофициална информация срещу клуба е стреляно с пистолет от автомобил. Следи от стрелбата има по стените вътре в сградата и по прозорците и рекламните надписи на клуба. Нападението е извършено около 21.00 часа българско време.

Заради случилото се македонският посланик в София ще бъде извикан днес в Министерството на външните работи и ще му бъде връчен остър демарш по повод на въоръженото нападение.

Само в помещението на клуба бяха открити 8 патрона. Кореспондентът на БГНЕС уточнява, че има запис, на който се вижда ясно автомобилът, от който е стреляно и за органите на реда няма да бъде проблем, ако има истинско разследване, нападателите да бъдат открити. Веднага след стрелбата на мястото пристигна българският консул в Битоля Димитър Иванов.

Вижте и

Това е пореден инцидент срещу клуба. Само преди два дни прозорците бяха счупени от трима маскирани, които хвърляха камъни. Същото се случи и при официалното откриване на клуба.

Македонското министерство на външните работи осъди нападението, определяйки го като „вандалски акт“. В него обаче никъде не се споменава изрично, че нападението е извършено срещу български клуб. „Тревожен е фактът, че тези вандалски инциденти се повтарят в един кратък период от време. Само преди няколко дни, на 20 ноември, бяхме свидетели на подобен вандалски акт, когато бе изпочупено външното стъкло на клуба. Това са напълно неприемливи събития, които може да застрашат живота и да увеличат ретроградните процеси, които са срещу европейската интеграция на страната“, се казва още в съобщението от МВнР.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.