Сега четете
Стабилно ли ще бъде правителството на Реформаторите, подкрепено от ГЕРБ?

Стабилно ли ще бъде правителството на Реформаторите, подкрепено от ГЕРБ?

%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d1%87%d0%b5%d0%b2Премиерът на правителство, сформирано с мандата на реформаторите, може да не е от Реформаторския блок. Това обяви министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев.

Той отказа да назове конкретни имена, обяви, че днес коалиционните партньори са си говорили само за програмата, около която ще се обединят. По думите му преговорите между РБ, ГЕРБ и патриотите за кабинет вървят „много сериозно и конструктивно”.

Той смята, че премиерът в оставка има сериозен аргумент да не иска да е премиер в новото правителство, защото ГЕРБ вече върна проучвателния мандат.

Ненчев обяви, че опитите да се сформира правителство в рамките на този парламента са единствено и само, защото за България не е добре да има предсрочни парламентарни избори.

Военният министър в оставка дори смята, че лидерът на ДСБ Радан Кънев може да размисли и да подкрепи кабинет на реформаторите, след като Бойко Борисов няма да е премиер.

Николай Ненчев каза още, че не се притеснява от обвинението, което днес Военно-окръжната прокуратура внесе в Софийския военен съд срещу него. „Радвам се даже, защото съдът е единствено място, в което човек може да докаже своята невинност. Не се боя от тези обвинения, те не отговарят на истината”, коментира той.

По думите му делото е поръчково. Той подозира, че сигнал срещу него е подал уволненият в началото на тази година директор на „Интендантско обслужване“ ЕАД Ганчо Караджов.

Вижте и

Ненчев каза, че е отстранил Караджов, защото е установил много нарушения и водил държавната фирма към фалит.

Твърдението, че Динко Вълев е направил дарение на военните той определи като „евтина провокация”.

bTV, „Лице в лице“

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.