Сега четете
Спорове и компромиси за кандидат – президентската двойка на РБ

Спорове и компромиси за кандидат – президентската двойка на РБ

zelenogorskiСпорове и компромиси за кандидат – президентската двойка на РБ и още реформаторски цели през новия политически сезон

„Четирима остават потенциалните кандидати за президент на Реформаторския блок. Това са Трайчо Трайков, Гроздан Караджов, Велислав Минеков и о.р. ген. Съби Събев. Кандидатите вече са изслушани, но идеята е всички политически сили от Реформаторския блок и гражданското тяло да застанат зад единна кандидатура, обясни председателят на предизборния щаб на блока Найден Зеленогорски в сутрешния блок на БНТ.

По думите му било логично и нормално в една коалиция като Реформаторския блок решенията да се вземат по-бавно и трудно.

„Вече сме на финала, няма да чакаме последния ден, както колегите от ГЕРБ. Ще се опитаме да се справим доста по-рано, защото искаме да има една предкампания. В тази предкампания нашите кандидати да посетят десетина структуроопределящи за вота на РБ големи градове на България“, обясни той.

Според Зеленогорски най-важното е да има президент евроатлантик.

„Очевидно е, че има политически сили, които искат да променят курса на България от евроатлантизма, от ЕС и НАТО в друга посока. Силно се притеснявам от генерал Радев. Не ми се струва нормално хора от висшия генералитет да поставят под съмнение превъоръжаването на армията, да поставят под съмнение общите ни ангажименти в рамките на НАТО, да се плашат от това, че български министър на отбраната за първи път ще ръководи американски пилоти“, каза той.

Зеленогорски е на мнение, че има много положителни промени в това правителство като изтъкна повечето пари за отбрана, икономическия растеж, усилията в образованието и здравеопазването, така че министрите на Реформаторски блок имат своите заслуги.

Коментира, че през новия политически сезон е важно да се примат законопроектите за промяна в образованието и съдебната реформа, както и закона за здравето. Подчерта като голям проблем злоупотребата с ТЕЛК-овете, който трябва да бъде решен максимално бързо.

Вижте и

Отчете финансова стабилност, личаща си от стрес тестовете на банките, които са показали много добри резултати.

В заключение добави, че се наблюдава стабилност в страната и нищо не предполага радикални действия.

БНТ, „Денят започва“

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.