Сега четете
Софиянски: Подкрепихме "Български възход", но нямаме наши кандидати
Тъмно Светло

Софиянски: Подкрепихме "Български възход", но нямаме наши кандидати

Участвахме в изборите и подкрепихме „Български възход“, но нямахме наши кандидати“, каза в предаването „Тази неделя“ основателят на „Съюз на свободните демократи“ Стефан Софиянски.

Той подчерта, че лидерът на „Български възход“ му е харесвал като министър-председател. „Стефан Янев беше един много добър министър-председател и това е от значение.

Което означава, че той може да направи и добър екип“, смята Софиянски. „България трябва да направи правителство. Трябва да се приеме „Плана за възстановяване и развитие“.

Същевременно има закони, които трябва да се променят заради Плана за възстановяване“, каза той. Софиянски подчерта, че сме изостанали в сферата на енергетиката и на експертно ниво трябва да се реши дали ще се строи атомна електроцентрала. „Въпросът е кой има потенциала да ги реши.

Смятам, че ГЕРБ се е изчерпал. България е най-бедната страна в Европейския съюз. Не може толкова години да сме в ЕС и да сме най-бедните“, добави той.

Вижте и

Софиянски коментира и предложението на „Демократична България“ да се предостави оръжие за Украйна. „Тази тема не трябва да е разделителна. Русия не е нито лява, нито дясна. Тя е диктатура и е агресор“, каза той.

 

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.