Сега четете
Сноудън поиска от Обама да го помилва

Сноудън поиска от Обама да го помилва

i.1.snowdenЕдуард Сноудън, бившият консултант на американската Агенция за национална сигурност, който в САЩ е обвинен в шпионаж и избяга в Русия, поиска президентът Барак Обама да го помилва, преди да напусне Белия дом през януари 2017 г., предаде Франс прес.

В интервю за британския вестник „Гардиън“ Сноудън твърди, че разкритията му са били благотворни за Съединените щати. „Да, има закони, които изискват някои неща, но може би затова го има и правото на помилване – за изключенията, които изглеждат на пръв поглед незаконни, но ако ги погледнеш от морална, от етична гледка точка, от гледна точка на резултатите, изглеждат необходими, и то жизнено необходими“, казва Сноудън във видеоинтервю от няколко минути, публикувано от „Гардиън“.

„Мисля, че ако хората оценяват положителните ефекти, става ясно, че от 2013 г. законите в нашата страна се промениха. Конгресът, съдилищата и президентът, всички промениха политиката си след тези разкрития. Наред с това няма нито едно публично доказателство, че някой е пострадал от тях“, добавя той.

През юли Белият дом отхвърли поисканото с петиция помилване за Сноудън, който през 2013 г. разкри измеренията на американския електронен шпионаж.

Вижте и

Сноудън открадна огромен брой секретни документи, докато работеше за АНС, напомня АФП. В САЩ той може да бъде осъден на 30 години затвор.
Източник: banker.bg

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.