Сега четете
Скъпите винетки – незаконни според съда. Държавата отговаря

Скъпите винетки – незаконни според съда. Държавата отговаря

lili pavlovaПо-високите цени на винетките няма да отпаднат и пари няма да се връщат. Това заяви  министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в студиото на „Здравей, България”.

Причината е, че се оспорват процедурите, по които са приети тарифите за пътни стикери, а не тарифите сами по себе си.

„Дори да се приеме такова решение на следваща инстанция, тъй като това е решение на първа инстанция и не е окончателно, то няма ретроактивно действие. Това не действа за назад, то действа занапред”, заяви Павлова.

На въпрос има ли проблем, че не е спазено изискването за обществено обсъждане и вярно ли е, че е слаган фалшив файл със задна дата на официалния сайт на МРРБ за заблуда, Павлова заяви, че категорично не е вярно. Няма такова заключение – вещото лице казва, че не може със сигурност да каже кога е качен файлът на сайта на МРРБ. Затова и поискахме втора експертиза, посочи регионалният министър, която определи всичко за „едни процедурни хватки”.

За поддръжка на републиканската пътна мрежа ни трябват 600 млн. лева. С цена от 100 лева на винетката събираме 300 млн. лева, заяви Лиляна Павлова. Избрахме тази цена като среден, оптимален вариантподчерта регионалния министър. Дори когато в България въведем тол система, тя няма да е с бариери, колите ще си останат на винетка и тя ще е електронна. Тол такса ще плащат само тежкотоварните превозни средства, но с GPS система, с която ще се изчислява изминатото разстояние, обясни Павлова. Ако има камион без GPS, плащане ще има на границата, добави министърът. Тя каза, че е имало обжалване, но съдът е отсъдил в полза на държавата и до края на август вероятно ще има избор на система.

Вижте и

Затруднения и забавяния в момента има само през „Витиня“, каза в заключение Лиляна Павлова.

Нова телевизия, „Здравей, България“

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.