Сега четете
„Сиела Норма“: Спорните машини са наши и няма какво да обясняваме

„Сиела Норма“: Спорните машини са наши и няма какво да обясняваме

снимка Нова тв

Спорните машини са наши и няма какво да обясняваме. Това коментира пред Нова тв шефът на „Сиела Норма“ Веселин Тодоров.

В събота ГЕРБ попитаха чии са 228 устройства, които са извън поръчаните от държавата допълнителни 1 600 за изборите на 14 ноември. В петък от прокуратурата са получили сигнал от фирмата доставчик на машините „Сиела Норма” за „неправомерни действия от служители на МВР”. Заради това и са започнали проверка. От ЦИК обявиха, че те били за демонстрации в Армения и Грузия.

„Тези 228 машини са предназначени за собствени нужди на „Сиела Норма“, не дължим обяснение за тях. ЦИК превиши правомощията си, затова сме подали сигнал до прокуратурата“. Това заяви Веселин Тодоров, изпълнителен директор на фирмата доставчик на машините за вота 2 в 1 „Сиела Норма“.

Тодоров казва, че ако човек разполага с ключа от софтуера, може да манипулира изборите като го промени и го преинсталира на всички машини една по една, но затова са нужни милиарди.

Той сподели в „Твоят ден“, че вчера е имал срещи с ДАНС и НАП.

„Сигналът ни е срещу председателя на ЦИК Камелия Нейкова, която е разпоредила камионът да бъде върнат и разтоварен в склада. Разпореждането не е изпълнено, а машините са разтоварени извън него и се охраняват отделно“, обясни той.

Това разпореждане е обжалвано в Административния съд.

Вижте и

„Целта не е някой да бъде осъден, а машините да бъдат освободени, защото са частна собственост. Имаме още десетки хиляди машини със „Смартматик“ на територията на целия ЕС“, коментира Тодоров.

По думите му няма основания за съмнения в манипулация за вота, тъй като 228-те машини не са смесени с другите, а се съхраняват отделно.

„Ако всяка наша техника бъде задържана, няма да можем да си изпълняваме задълженията. Изборите на 11 юли бяха най-честните в последните 1340 години“, подчерта той.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.