Сега четете
Русия затваря въздушното си пространство за българските самолети

Русия затваря въздушното си пространство за българските самолети

Русия затваря въздушното си пространство за български самолети, съобщи ТАСС. Ограниченията ще важат и за летателните машини на Полша и Чехия.

 

Полети от трите страни могат да се извършват само със специално разрешение от Федералната агенция за въздушен транспорт или Министерството на външните работи на Руската федерация, пише медията.“Поради недружелюбни решения на авиационните власти на България, Полша и Чешката република от 26 февруари 2022 г. от 15:00 ч. московско време въздушните превозвачи на тези държави подлежат на ограничения за полети до точки на територията на Руската федерация, включително транзитни полети през въздушното ни пространство“, се казва в съобщението на руските власти.

 

В същото време Федералната агенция за въздушен транспорт на Руската федерация отбеляза, че решението е взето в съответствие с международното право на отговор.

Вижте и

 

Ден по-рано България, Чехия и Полша също затвориха въздушните си пространства за руските самолети. Забраната е в сила от 00:00 на 26 февруари 2022 г.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.