Сега четете
Румен Радев с най-висок рейтинг на доверие – 51%

Румен Радев с най-висок рейтинг на доверие – 51%

first_about_rumenradevПрезидентът Румен Радев възстановява част от загубеното през декември доверие и към края на месец март получава положителни оценки от 51% от българските граждани, срещу 15% отрицателни.

Това сочат данните от последното социологическо изследване на Алфа рисърч, проведено от 22 до 26 март.

След арестите на знакови фигури на икономическия „преход“ в България, за първи път от пет години е налице, макар и слаб ръст в доверието към прокуратурата и съда.

Регулярното национално представително проучване на обществените нагласи на агенция Алфа Рисърч съвпада по време с разкритията за придобити от властимащи на различни позиции евтини апартаменти и подадените в тази връзка оставки. То регистрира съществени щети върху образа и доверието към ГЕРБ във важен политически момент – два месеца преди изборите за Европейски парламент, се посочва в анализа на агенцията, съпътстващ данните.

Президентската институция е единствената, която трупа доверие, сочат данните.

Доверието към правителството спада от 17% на 13% в сравнение с декември 2018 г.

Вижте и

Щети понася и личният рейтинг на министър-председателя Бойко Борисов. През март доверие му имат 28% от запитаните, докато през декември те са били 30%.

Рейтингът на Народното събрание се запазва – 8% доверие. Но расте недоверието – 59 на сто от българите не вярват на народното представителство, докато през последния месец на м.г. делът им е бил 53%.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.