Сега четете
Румен Радев свиква първото заседание на 3 декември петък, на новоизбраното 47-о Народно събрание.

Румен Радев свиква първото заседание на 3 декември петък, на новоизбраното 47-о Народно събрание.

Президентът Румен Радев свиква на 3 декември, петък, от 9.00 часа, първото заседание на новоизбраното 47-о Народно събрание. Опитът за съставяне на правителство ще се състои след Никулден, а страната ще има бюджет след Нова година – това показват нагласите сред политическите сили, които преговаряха за съставяне на редовно правителство.

Радев издаде тази вечер указ, с който свиква новоизбраните депутати. Първото заседание ще бъде водено от най-възрастния народен представител – в случая това е Силви Кирилов от „Има такъв народ“. Партиите от новия парламент вече разпределиха кабинетите в старата сграда на пл. „Народно събрание“.

След конституирането на НС, президентът трябва да възложи проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Той има едноседмичен срок да изпълни мандата и да внесе в Народното събрание проект за състав и структура на Министерски съвет.

Вижте и

По време на преговорите между работните групи стана ясно, че приемането на бюджета за 2022 година няма как да стане до края на декември, затова партньорите си поставиха цел гласуване на бюджета до края на януари.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.