Сега четете
Радев: Първият мандат мина в изтощителна борба, в идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя (ВИДЕО)
Тъмно Светло

Радев: Първият мандат мина в изтощителна борба, в идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя (ВИДЕО)

Преди 5 години за първи път приех строя на гвардията. Помня лицата на много от вас, очите на хората, които бяха дошли в мразовиятия януари, за да подкрепят първите стъпки на надеждата за нова България. Надеждата ни бе обща и вие я възложихте на нас с г-жа Йотова. Първият мандат мина в изтощителна борба, но вие подновихте пакта на доверие, от който черпим сили. Пет години посветихме на битката за законност и демокрация. Призовавах и работех за единение, упрекваха ме, че разединявам. Но гласовете ви недвусмислено показаха, че обществото ни иска и трябва да се раздели с част от наследеното минало„, така започна словото на президента Румен Радев по време на церемонията за встъпване в длъжност.

Победихме с общи усилия, извадихме обществото от апатията, върнахме на хората честните избори, а на парламента възможността да реформира отхвърления управленски модел, да укрепи държавността, да пребори корупцията, да съживи демократичните институции. Днес знаем около кои принципи градим единството си – тези за законност, справедливост и просветенност, за истинско европейско развитие на Бъглария„, каза още той.

Радев обеща: „В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя, ще устоявам суверинитета, законността и справедливостта, защото това е нашата дългосрочна и неотменна мисия. Политическата промяна е само първа крачка. Чакат ни още много изпитания и се надявам цялото ни политическо поколение да го осъзнава. Хората потвърдиха пътя, а от нас се иска да го положим. А когато мислим, че ни е най-трудно, нека не забравяме, че не са много държавеите, съхранили своето име, вяра и език. Ако днес България е стред тях, то е защото нашият народ е изпитал и осъзнал необходимостта от единството на меч, дух и слово„, заяви Радев.

Убеден съм, че можем да постигнем целите си, само ако обществото ни остане единно във волята си за реална промяна. Вярвам, че хилядолетната държава на духа, е жива в България и тя ще вдъхновява и чертае пътя ни напред. В началото на изтеклия мандат заявих, че за мен не е важно колко време ще бъда президент, а какъв президент ще бъда. Това убеждение ме мотивираше и в най-трудните моменти – да не правя компромис с принципите си и да остана на страната на хората. Ще продължа да бъда президент на всички български граждани – независимо от партийната принадлежност, етнос и религия. Ще утсотявам правата, интересите и достойнството на своя народ. Вярвам, че заедно ще продължим да градим свободна, демократична, просперираща и модерна държава. Да живее България!“, заключи президентът.

Вижте и

Видео: „Нова телевизия“ / Facebook

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.