Сега четете
Радев отчаян: Като всички българи и аз следя с огорчение разпада на това Народно събрание

Радев отчаян: Като всички българи и аз следя с огорчение разпада на това Народно събрание

Президентът Румен Радев коментира пред журналисти актуалната политическа обстановка в страната.“Като всички българи и аз следя с огорчение разпада на това Народно събрание. Партиите трябва да са наясно, че с тези кални борби дискредитират цялата политическа система, че българският парламент не е тържище. Едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария корупционен модел“.

По думите му и двете страни убиват надеждите и доверието на българите в политическата класа – с речта, поведението си и с братуването между политически противници.“Блокажът на институциите е факт, а хората очакват бързи решения. Правителството носи цялата отговорност за управлението на страната, докато Народното събрание не реши друго“, коментира президентът.

Кабинетът трябва да разсее всякакви подозрения, че България може да отстъпи от ветото за Северна Македония, подчерта той.“Знаете, че министър-председателят заминава в Брюксел другата седмица и трябва да отстои националния интерес. Затова и Народното събрание, и българите трябва да знаят предварително и ясно точно каква позиция ще отстоява министър председателят и тя не може да се разминава с рамката на КСНС. Всяко хитруване или опит за подмяна ще имат тежки последствия“, заяви Радев.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.