Сега четете
Радан Кънев: ГЕРБ нямат кандидат за президент

Радан Кънев: ГЕРБ нямат кандидат за президент

radan kunevОтносно твърденията, че Реформаторите са склонни да подкрепят кандидат на ГЕРБ, той коментира: „Това не е реалистично по няколко причини. Първата е трайната позиция на ДСБ – ние казваме, че общ независим кандидат е възможен, или поне беше възможен.

Тук идва втората причина – малоумно поведение е да си пуснеш слогана преди да обявиш кандидата си за президент“.

„Дори някой в Реформаторския блок да е искал общ кандидат-президент с ГЕРБ, той би следвало да се почувства унизен от това, че кандидатът го няма, а слоганът го има“, категоричен бе Кънев.

Той посочи, че Велислав Минеков, който се появи като кандидат на ДБГ, е поставил като условие да се скъса окончателно с ГЕРБ, за да се кандидатира официално за президент. Президентът не е кмет, категоричен е Кънев, според когото избирателите на Реформаторите искат да няма слугинаж към ГЕРБ. Президентът не прави чешмички, шадраванчета – той е там, за да е коректив. Президентът налага вето на калпави закони, а в България те са много, каза Радан Кънев.

Той посочи, че в момента в Реформаторския блок има три „видимо равностойни“ кандидатури – на Трайчо Трайков, Велислав Минеков и Гроздан Караджов.

На директен въпрос дали Трайчо Трайков и Гроздан Караджов „са конкурентни на президентския пазар”, Радан Кънев отговори, че въпросът е друг – дали имат качествата да бъдат президент. Кънев е категоричен, че това е така. Доста скандално Радан Кънев определи кандидата на левицата ген. Румен Радев за човек, използвал армията, за да гради политическа кариера. Кънев нарече генерала „оня Радев”.

Относно екстрадирането на турския бизнесмен Абдуллах Бююк той заяви: „За мен българският закон беше нарушен – за мен и като човек, и като юрист. Абсурдно е България да се поддава на едностранен рекет“.

Вижте и

По повод унищожителния пожар в тютюневите складове в Пловдив Кънев изрази мнение, че огънят е бил умишлено предизвикан и че зад него стои „мощен икономически интерес“.

Огромният въпрос е дали ще се разплете престъплението – нямаме причини да сме оптимисти, каза лидерът на ДСБ. Според него Вежди Рашидов изобщо не се интересува от паметниците на културата. Кънев не е оптимист и защото правната ни система не търси „поръчителите” при такива случаи. Ще бъде разкрит някой, който за 500 лева е разсипал нафтата и е драснал клечката. Българската прокуратура няма очи за поръчителите, които са под чадър – държавното обвинение не ги вижда, добави Кънев. Две трети от българското общество иска прокуратура по румънски модел, три четвърти от политиците не искат – защо? Нещата може да се променят само с промяна на политиците, каза Кънев, според когото и 44-тото Народно събрание няма да успее да направи тази промяна.

Нова телевизия, „Здравей, България“

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.