Сега четете
Първан Симеонов пред Фрог: Политиката ни е като пломбата – отгоре гладка, но нервът отдолу работи

Първан Симеонов пред Фрог: Политиката ни е като пломбата – отгоре гладка, но нервът отдолу работи

655-402-pyrvan-simeonovПолитическата обстановка в страната е обективно стабилна, но субективно опасна. И ние, българите, чакаме някой чисто нов субект да дойде в политиката. Пак. Това заяви в свой коментар пред ”Фрог нюз” изпълнителният директор на ”Галъп” политологът Първан Симеонов за актуалната политическа обстановка в страната преди края на европредседателството ни.С приключването на европредседателството ни, започва постенпенно да се засилва вътрешното недоволство на хората от живота в България, което очертава нуждата им от промени на статуквото. Ситуацията е като зъболекарската диагноза – под пломбата нещо работи.

Отгоре се вижда само полировката й, ама под нея нервът действа активно е търси алтернативно лечение.Такова търсене на алтернатива винаги е по-силно, когато управлението е стояло по-дълго, а сега имаме власт, която доста продължително не е била проветрявана. Пък българите имаме естествена склонност към периодична промяна на аерацията. За тези процеси обаче в повечето медии не се пише, тъй като те са проправителствено настроени и сегашното положение напълно ги устройва. На повръхността може и да изглежда спокойно, обаче надолу има озъртане за някакви алтернативи.Колкото до импровизираната оставка на социалния министър – няма нищо ново в поведението на премиера.

Така постъпи и с уволнението на енергийният министър Теменужка Петкова преди време заради скандала с „ЧЕЗ“. Повратливите му действия вече не изненадват никого.Властта все пак трябва много да внимава, да не се успокоява. Защото помним какво стана преди близо 2 години, когато преди президентските избори привидно уж всичко беше спокойно. Само че отдолу напрежението срещу политическия елит „роди“ Румен Радев. Затова ГЕРБ не трябва да забравя, че идат местни избори.

Вижте и

Там, където се очакват балотажи, не е изключен „ефектът Радев“, който да събере всички недоволни от управляващата партия.Любопитно е на изборите за ЕП, които са преди местните, дали ще се явят нови играчи. Това би объркало сметките на ГЕРБ. БСП не ги конкурира особено на този терен, важни са новите – Слави Трифонов, ако реши да се включи, както и десните – либерални извънпарламентарни партии, за които се оголи пространство след като ГЕРБ даде ляв уклон и пое курс на Изток /по казуса АЕЦ „Белене“, „Случаят Скрипал“ и др.. Това стопява различията между социалистите и партията на Бойко Борисов. Но пък освобождава място за прозападните и либерални партии, с чиито гласове на последния вот ГЕРБ спечели.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.