Сега четете
Първанов към Борисов: Не е фатално да се изгубят избори

Първанов към Борисов: Не е фатално да се изгубят избори

ПървановФормулата е непартийна, но не антипартийна кандидатура за предстоящите президентски избори. Това каза лидерът на АБВ Георги Първанов по време на пресконференция, на която бе подписано споразумение за съвместни действия между АБВ и Движение „Гергьовден”.

„Наистина видях г-н Борисов много притеснен, да не кажа уплашен. Не е фатално да се загубят едни избори”, заяви Първанов, отчитайки че и той е губил избори.

Според Първанов Бойко Борисов трябва да свиква с тази мисъл. „Ако се вкопчим във властта и държим да останем с всички средства – това никак не е добре”, коментира Първанов.

Борисов е уплашен, страх го е от кандидатури като на ген. Радев, убеден ПървановОБНОВЕНА
Борисов е уплашен, страх го е от кандидатури като на ген. Радев, убеден Първанов
Радев бил генерал на духа
На въпрос, свързан с преговорите с левицата и датите за тяхното провеждане, Георги Първанов коментира, че се „чуват” с Корнелия Нинова. „Не искам да превръщаме въпроса с датите в някакъв голям политически проблем. Не е въпросът да се събираме просто така”, коментира Първанов и изтъкна, че е важен резултатът от тези преговори.

„Чака ни интересна кампания, уверявам Ви в това, имам нюх по отношение на президентските кампании”, коментира Георги Първанов.

„Не мисля, че трябва на всяка цена да изградим единна коалиция. По-добре да се създаде мрежова подкрепа – въпросът е целите да са подкрепа на една силна кандидат-президентска двойка и силна кампания”, заяви Георги Първанов. Според него кампанията трябва да има единно начало, за да има успех.
На въпрос за подкрепата му към ген. Румен Радев, Първанов заяви, че все още не знае кой е кандидатът на БСП, тъй като по думите му до вчера левицата е имала над 80 кандидатури, а сега са шест.

Георги Първанов заяви, че стремежът е в един активен диалог да търсят не просто най-избираемия кандидат, но и един успешен президент. „Много важно е кандидатът да отговаря на тези две условия. Вече не веднъж коментирах личността на ген. Радев – с респект, защото той наистина е един висок професионалист, защото той е дълбоко морален, почтен, свестен човек, но не искайте от мен да го коментирам в ролята му на кандидат-президент, защото той все още, макар и с подаден рапорт, е в състава на Българската армия. Коректното е тези коментари да се правят тогава, когато той получи разрешение на този въпрос”, каза той.

Вижте и

Относно изказването на министър-председателя Бойко Борисов за това, че партиите се криели зад отделни кандидатури, Георги Първанов заяви: „Партийни кандидатури за президент, включително избрани такива е имало. Има два типа президенти. Единият – президентът Росен Плевнелиев – партийна кандидатура, другият нескромно казано е президентът Георги Първанов също партийна кандидатура”.

Първанов твърди, че е важно президентът да олицетворява единството на нацията. Той бил заявил това далеч преди Борисов и го бил обосновал безброй пъти.

„Колкото по-рано това се случи, дори на етап на самите избори – максимално широка подкрепа до степен на национално единство, толкова по-добре. Затова ние ще търсим такава кандидатура – не партийна за предпочитане, което не означава антипартийна. Защото допускам, че може да се появят и антипартийни и антисистемни кандидатури, аз твърдя, че формулата е непартийна, но не антипартийна кандидатура”, допълни Георги Първанов. Михаил Константинов

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.