Сега четете
Путин: Няма, не е имало и няма да има сила, която да покори нашия народ!

Путин: Няма, не е имало и няма да има сила, която да покори нашия народ!

https://youtu.be/12vMoh-HJEs

Няма сила, способна да пороби Русия. Това каза президентът на федерацията Владимир Путин в речта си на Червения площад в Москва, където се състоя поредният Парад на победата, предаде ТАСС.

„Няма, не е имало и няма да има сила, която би могла да покори нашия народ“, увери руският лидер.

По време на Втората световна война „нацистите връхлетяха Съветския съюз с най-мощни удари“, но народът „извърши нещо невъзможно на пръв поглед – обърна кървавото колело на Втората световна война, смаза нацизма, сложи край на зверствата му“, подчерта Путин.

„Поуките от войната ни зоват да бъдем бдителни и Въоръжените сили на Русия могат да отблъснат всяка потенциална агресия“, отбеляза Путин. „Днес самият живот изисква да повишаваме нашия отбранителен потенциал“, каза още той.

„За ефективна борба с тероризма, екстремизма, неонацизма и други заплахи е необходимо да се консолидира цялата международна общност“ и Русия е отворена за подобно сътрудничество, заяви той.

„Русия винаги ще бъде на страната на силите на мира, с онези, които избират пътя на равноправното партньорство, които отхвърлят войните, противни на самата същност на човешкия живот и естество“, коментира президентът.

Именно „разединението между водещите страни в света“ е попречило да бъде предотвратена Втората световна война, отбеляза той.

В парада участваха близо 10 000 души – представители на различните родове войски и видове въоръжени сили. Механизираната част на парада започна с появата на легендарния танк Т-34. След него преминаха още над 100 единици наземна бойна техника – бронирани автомобили „Тигър“, „Тайфун-К“ и „Тайфун-У“, бойни машини на пехотата, модерни танкове като Т-14 „Армата“ и Т-72, артилерийски и ракетни комплекси.

parad-pobedi

Военни музиканти изпълниха по време на шествието повече от 40 марша и други музикални произведения. Командващ парада бе главнокомандващият сухопътните войски на Русия Олег Салюков; парадът бе приет от министъра на отбраната Сергей Шойгу.

Авиацията не участва в парада на Червения площад поради неблагоприятни метеорологични условия, съобщи министерството на отбраната в Москва.

Вижте и

След парада Путин положи венец на Гроба на незнайния воин.

Денят на победата бе честван в Санкт Петербург – „северната столица“ на Русия, но без обявеното по-рано участие на бойни кораби.

Военни паради се състояха и в други градове на Русия.

Парадът на Победата на Червения площад бе предаван на живо у нас единствено от Канал 3. Военният парад бе отменен по нареждане на министъра на отбраната на Русия поради лошите атмосферни условия в Москва.

Очакваше си тази година руското военно министерство за първи път да покаже и най-новата си военна техника, която ще бъде използвана в района на Арктика. На 7 май Министерството на отбраната на Русия публикува на канала си в YouTube видео с тренировките на въздушните части, които ще участват в парада на победата в Москва.

72 самолета и вертолета участваха в тренировките – военнотранспортни хеликоптери Ми-26, Ми-8, Ми-28Н, Ми-35 и Ка-52, бомбардировачи Ту-22М3, стратегически бомбардировачи Ту-160 и Ту-95МС, самолет цистерна Ил-78, военнотранспортни самолети Ан-124 и Ил-76МД, изтребители Су-35С, Су-ЗОСМ, Су-27, МиГ-29 и МиГ-31БМ, фронтови бомбардировачи Су-34 и Су-24М, щурмоваци Су-25 и учебно-боеви Як-130.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.