Сега четете
Проф. Александър Маринов: Корнелия Нинова ще се изправи срещу нов тип противодействия в БСП

Проф. Александър Маринов: Корнелия Нинова ще се изправи срещу нов тип противодействия в БСП

5c300c4476a45e0e65310442f6958e1dСрещу соцлидера ще се оформи фронт от всички недоволни – с или без основание, тъй като и тя допусна грешки в желанието да наложи линията си, твърди той.

„Започва да излиза сметката за избора на Корнелия Нинова за председател на БСП. Повдига се завесата за договорките и прегрупирането при нейния избор.“

Това коментира в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ политологът проф. Александър Маринов след пленума в събота, на който бизнесменът Георги Гергов подаде оставка.

„Нинова сега е в силна позиция, но тя трябва да си дава сметка, че ще се изправи срещу обединен фронт на всички недоволни от нея с или без основание, тъй като самата тя допусна някои грешки в желанието си да наложи своята линия. Оттук нататък обаче тя ще се изправи срещу друг тип противодействия – не открито, не в Националния съвет, не чрез открити гласувания, а в най-различни задкулисни комбинации“, обясни той.

Вижте и

Според проф. Маринов добави, че Георги Гергов и хората като него не са за подценяване. „По принцип това не е лошо, защото създава възможност за по-нататъшно прочистване на БСП, може самата Нинова да падне жертва на този процес, но общо взето наслоилите се ракови образования от последните 15 – 20 години трябва да бъдат прочистени“, коментира професорът. Проф. Маринов добави, че разположението на силите във Висшият съвет на БСП засега е в нейна полза. Според него ако БСП използва тези кризисни ситуации да се оздрави, има добър шанс.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.