Сега четете
„Протестъри“ и след изборите, сигурен е Андрей Райчев

„Протестъри“ и след изборите, сигурен е Андрей Райчев

dbce9ce3935fca056a7dbfc635687b66България има уникална политическа обстановка – отдавна не е било да не знаем предварително кой ще спечели изборите. Това коментира в студиото на bTV социологът Андрей Райчев. Според него ГЕРБ и БСП са толкова близко, че ситуацията е непредсказуема.

„Не са скачени съдове, защото имат различни история ГЕРБ започна от повече (проценти – б.р.) и пада плавно“, каза Райчев.

Райчев припомни, че БСП са достигали най-много около милион избиратели. Ако Нинова достигне този милион, това е благосъстояние, може да мине ГЕРБ с малко.

На въпроса колко партии ще са в следващия парламент, Райчев заяви – на колко ще се раздроби десницата. Ако бариерата емежду 130-150 хил. гласа, никой (от класическата десница – б.р.) няма да влезе. Пак ще имаме протестъри. Въпросът след изборите е не само дали ГЕРБ и БСП ще успеят да направят коалиция, но и какво ще правят с протестърите, каза Райчев.

Според него преди година социолози са предвиждали, че БСП ще става средна партия, не са очаквали, че ще играе роля (на политическата сцена – б.р.).

Краят на БСП ще дойде когато БСП се обедини, няма да стане скоро, прогнозира Райчев.

Вижте и

Според него, силата в Левицата идва от ново ръководство. Нинова взе властта в БСП преди малко повече от 6 месеца. Справи се с многото левици – скъса с Първанов, не разговаря с Татяна Дончева, припомни социологът.

Той очерта, че българските социалисти имат индивидуално поведение на политическата сцена. Всички левици в Европа се обявяват за антинационалистични и се обявяват за десни, докато Нинова е на обратната линия. Това ще доведе до опъване до нишките с Коминтерна и до по-голям успех в България, стана ясно от думите на Райчев.

Според него на БСП не им е трябвало служебното правителство да е тяхно. За БСП залогът е много по-голям – бъдещето на страната. Радев е добър президент, не трябва да му се подсказва какво да прави. Той трябва да се научи да кара колата и ще се научи. Големият залог не е Радев, допълни Райчев.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.