Сега четете
"Промяната" търси от БСП подкрепа за икономическата си програма в новото НС

"Промяната" търси от БСП подкрепа за икономическата си програма в новото НС

Калина Константинова, Искрен Арабаджиев и Венко Сабрутев от „Продължаваме Промяната“ ще се срещнат с представители на БСП, за да представят акцентите в социалната и икономическата програма на партията, за която партията ще търси подкрепа в новия парламент.

Приоритетите на „Продължаваме Промяната“ в социалната сфера включват увеличаване на минималната работна заплата на 50% от средната – на 860 лв; увеличаване на пенсиите с 20%, за да изпреварват инфлацията; нова дефиниция за енергийна бедност и 2 тарифи за ток, газ, вода и парно на база на консумация; вдигане на данъчния кредит за младите семейства с деца с 50%; продължаване на програмата за следучилищни занятия за спорт и изкуства; продължаване на политиката учителските заплати да имат стойност 125% от средната работна заплата; гарантиране на мин. работна заплата за младите мед. сестри (1500 лв) и младите лекари (2000лв.).

Приоритетите в сферата на икономиката включват ограничаване на бюджетния дефицит до 3% с максимално прозрачно изразходване на публичните средства; допълнително увеличение на прага за регстрация по ДДС до 160 хиляди лева; запазване на данъчните ставки на настоящите нива.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.