Сега четете
Промяната на модела на управление ще продължи и след изборите

Промяната на модела на управление ще продължи и след изборите

„Промяната на модела на управление, започната от служебното правителство, се вписва в мотото на партиите на протеста и след изборите, когато се формира редовен кабинет, ще продължи“. Този коментар направи политологът Милен Любенов, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“.

Той коментира и действията на кабинета „Янев“ във връзка с наложените от САЩ санкции на български физически и юридически лица. „Служебното правителство се опитва да предпази фирми с държавно участие да не попаднат по един или друг начин под тези санкции“, каза политологът.

Любенов подчерта, че осветяването на олигарсите е работа на българските служби, включително финансово разузнаване и НАП.

„Доколко това ще се случи зависи дали ще има политическа воля за това. … Санкциите, свързани със системна корупция, създават допълнителни проблеми пред идването на външни инвестиции. Затова е важно и служебното правителство, и следващият редовен кабинет да демонстрират различен тип управление, в който да е показана политическа воля за борба с корупцията“, обясни той пред БНР.

Според него следващото управление на страната ще наподобява по формат служебния кабинет и не изключи част от служебните министри да останат в следващото редовно правителство, съставено от партиите на протеста.

Вижте и

 

 

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.