Сега четете
Прокуратурата проверява манипулиран ли е машинният вот

Прокуратурата проверява манипулиран ли е машинният вот

Софийската градска прокуратура се е самосезирала във връзка с изказвания на лидера на БСП Корнелия Нинова и на депутата от левицата Георги Свиленски за машинното гласуване и кодовете за машините. От прокуратурата ще възложат и проверка на ДАНС по случая, съобщиха от държавното обвинение за БТА.

Изявленията на Нинова и Свиленски са направени по време на обсъждането на второ четене на промените в Изборния кодекс.

„Защото откраднахте изборите, уважаеми колеги, ето затова БСП няма да оттегли закона“, заяви Георги Свиленски („БСП за България“) по време на обсъждането на промените в Изборния кодекс в парламента. „Защото вашият съпредседател и бивш премиер, ето там, дойде и каза – оттеглете закона и ще ви дам кодовете на машините. Кой е той, че ще държи кодовете на машините“, коментира депутатът от левицата. Той предупреди представителите на „Продължаваме Промяната“ да внимават какво говорят и правят с БСП. „От вашата парламентарна група ще останете 15 човека“, каза Свиленски по време на дебатите за Изборния кодекс.

Вижте и

В неделя, в Пловдив, Корнелия Нинова коментира, че не може да тълкува какво е искал да каже Кирил Петков във връзка с изнесената информация от депутата Георги Свиленски за даване на кодове. „Свидетел съм, че той каза „Оттеглете закона и ще ви предоставим и на вас кодовете“, каза Нинова и добави: „Какво той е имал предвид, да си обяснява“.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.