Сега четете
„Продължаваме промяната“: Няма да преговаряме с ГЕРБ

„Продължаваме промяната“: Няма да преговаряме с ГЕРБ

Ние ще бъдем конструктивна опозиция на кабинет на ГЕРБ. Няма да влезем в коалиция на кражбата, заяви на брифинг на „Продължаваме промяната“ Асен Василев. Той посочи, че няма да участват в разговори за правителство на ГЕРБ, но се надява те да успеят да формират такова. „Много важно е България да има редовен кабинет,  а не да минава през цикъл от избори“.

Кирил Петков заяви, че по време на предизборната кампания са обиколили над 900 населени места и са видели, че най-големият страх на хората е как ще прекарат зимата. „Надявам се, че ГЕРБ със своята опитност, както те сами казват, ще успеят да преодолеят това, след като ние със своята неопитност успяхме миналата година“, допълни Василев.

Петков посочи, че като конструктивна опозиция те ще държат на няколко приоритета. Сред тях са възможности за разследване на главния прокурор от български съдия, увеличаване на заплати и пенсии, така че да изпреварват инфлацията, вдигане на стартовите заплати за млади медицински сестри и лекари съответно с 1500 и 2000 лева. Други в списъка им са въвеждане на  две тарифи за ток, газ и парно, увеличаване на данъчния кредит за млади семейства с деца до 50 на сто, нулево увеличение на данъчните ставки, ограничаване на бюджетния дефицит, две тарифи за ток, таван на цената за бизнеса, приемане на необходимите 22 закона за Плана за възстановяване. За социалната програма говорим за сума около 3 милиарда лева. За ограничаване на дефицита Петков заяви, че най-важното е да заработи антикорупционното законодателство.

Запитани дали биха направили коалиция с ДБ и така да станат първа политическа сила, от ПП заявиха, че не бива да се подменя вотът на избирателите чрез политически конструкции. Относно лансираната покупка на 10 самолета „Грипен“, Асен Василев заяви, че не бива да се купуват нови самолети, докато не сме видели първите.

Вижте и

На въпрос дали биха се явили на лидерски дебат с Бойко Борисов, Асен Василев заяви „Чакаме господин Борисов  да изяви такова желание, ние ще се явим“.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.