Сега четете
Приятелството и разделите в политиката. Пали ли някой етническата искра? Гост в студиото на "NewsRoom" по TV7: Антон Кутев, БСП

Приятелството и разделите в политиката. Пали ли някой етническата искра? Гост в студиото на "NewsRoom" по TV7: Антон Кутев, БСП

Заиграването с етническа тема винаги е опасно. Имам обаче усещането, че загубвайки позиция ДПС наистина се опитва да върне теми, които не са на дневен ред. Това заяви в предаването „NewsRoom” депутатът от БСП Антон Кутев. Това е част от миналото, от което обществото е взело своите поуки, допълни той.

A.Kutev, vesti.bgСпоред Кутев ескалацията на напрежението донякъде сплотява редиците и по някакъв начин засилва политическото участие, но по един абсолютно неприемен за него начин. „Българското общество няма нужда от това. Има нужда от по-високи заплати, от повече икономика и от повече смисъл.”, категоричен бе той.

Възможно е да се окаже, че в градове като Силистра стоим зад един и същи кандидат с ДПС, но това не е означава, че това ще бъде коалиционно.”, подчерта Антон Кутев във връзка с предстоящите местни избори. „До някъде съм съгласен, че част от ДПС работи за изолация и смятам, че другите партии трябва активно да участват на този терен.”, коментира Антон Кутев.

Депутатът уточни още, че присъствието на БСП трябва рязко да се засили, но не за сметка на молове и т.н политическа чалга. За БСП в момента е изключително важно да изгради истинската си лява автентичност, защото големият проблем със СИРИЗА в Гърция идва към България, допълни той. Ние сме задължени не само да звучим, но и да работи по-ляво от това, което сме правили до момента, сподели Кутев. Той обаче не смята, че идентичността на БСП е като тази на СИРИЗА, която според него обещава много неща, но може и да не ги изпълни. „Смятам, че гласуващите за СИРИЗА ги чака разочарование, но може и да не съм прав.”, обобщи Антон Кутев в студиото на TV7.

Вижте и

София, 6.02.2015 г.
По темата работи Мария Тодорова

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.