Сега четете
Президентът Румен Радев в специално интервю за „Панорама“

Президентът Румен Радев в специално интервю за „Панорама“

Скандалът с апартаментите на властта дава исторически шанс за промяна на стила на управление. Това обяви президентът Румен Радев в интервю за предаването на БНТ „Панорама“.

Обхватът на „Апартаментгейт“ надхвърля обикновените имотни сделки и рефлектира пряко върху доверието в политическата класа и институциите, уронва държавността и името на България навън, коментира президентът.

Румен Радев – президент на Република България: Този „Апартаментгейт“ носи в себе си мощен заряд на негодувание и на непримиримост на хората и това може да катализира дълго заприщвани процеси. Това е според мен вододел и оттук нататък зависи накъде ще тръгнем. Затова „Апартаментгейт“ е исторически шанс.

Според президента след разкритията за имотите, идва и следващата стъпка.

Румен Радев – президент на Република България: Сметките навън, в офшорни компании и това е голямото предизвикателство към всички така наречени оторизирани органи.

Държавният глава заяви, че той има само едно жилище и то е придобито много преди да влезе в политиката. Подчерта, че може да докаже произхода на всеки лев, който притежава.

Румен Радев – президент на Република България: Да, придобил съм жилище от фонда на Министерството на отбраната в Пловдив и чак като полковник-командир на авиобаза, на цени определени от държавата и еднакви за целия вход – от старшината до полковника.

За включването на вече бившия му началник на кабинета в листата на БСП за Европарламента, Румен Радев заяви.

Румен Радев – президент на Република България: Г-н Христов със своите качества, със своя опит, натрупан в Европа, ще бъде едно много добро решение за България.

Румен Радев отговори и на обвиненията на ГЕРБ, че работи заедно с БСП срещу управлението. Категоричен е, че следва своите принципи, без да ги съгласува с никоя партия.

Румен Радев – президент на Република България: Президентът не е и не може да бъде опозиция, но мога да ви кажа, че заедно с милионите българи, които не одобряват действията на законодателната, на изпълнителната власт, заедно с тях, аз съм ценностна опозиция.

Вижте и

На въпрос какъв е българският национален интерес сега – да се запази стабилността или да се промени статуквото, Румен Радев попита:

Коя стабилност – на сауните и персоналните асансьори, на безнаказаността, на мизерните доходи и емиграцията, на топящото се население?

– Мога ли да кажа, че вие сте се разпознали в опасенията на Борисов, че се готви пълзяща диктатура и че вие примерно искате повече власт?

Властта в момента е г-н Борисов и няма как един диктатор да бъде извън управлението и в същото време да бъде диктатор. Освен ако г-н Борисов не се възприема като опозиция на самия себе си и на своето управление и иска по някакъв начин да се дистанцира от собственото си управление.

За предстоящите избори президентът очаква да са прозрачни и честни. Призовава правителството да изпълни решението на парламента и да осигури машинно гласуване за вота

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.