Сега четете
Президентът Румен Радев: България не може да си позволи да пилее повече историческо време – трябва да имаме кабинет

Президентът Румен Радев: България не може да си позволи да пилее повече историческо време – трябва да имаме кабинет

Убеден съм, че народните представители и политическите партии в парламента ясно осъзнават своята отговорност да излъчат редовен кабинет. България не може да си позволи да пилее повече историческо време. Трябва да имаме кабинет и то с широка парламентарна и обществена подкрепа. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти на влизане в Народното събрание.

„Първо искам да поздравя народните представители от 46-ото Народно събрание и да им пожелая успех в тяхната високо отговорна работа. Нееднократно съм давал своята оценка за служебното правителство и тя е положителна. Служебното правителство започна важни промени в нашето общество и в държава. Надявам се и редовно излъченият кабинет от Народното събрание да продължи с оздравяването на държавността и модернизацията на страната. От решителните действия на народните представители зависи да се възстанови доверието в най-важната институция в парламентарната република“, каза още той.

 

Според Румен Радев голямата задача пред депутатите е възстановяване на парламентаризма, държавността и реалния парламентарен контрол.

Вижте и

Той заяви, че ще започне консултациите за връчване на проучвателен мандат още със стартирането на парламента. На въпрос коя би била третата политическа партия, на която би връчил мандат, той отговори, че това зависи от първите два мандата и от диалога между политическите сили.

„Днес е денят на надеждата“, каза още държавният глава.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.