Сега четете
Президентът избърза със свикването на НС

Президентът избърза със свикването на НС

Президентът избърза със свикването на НС. Това ми се струва, че е извън всякакво съмнение. Той вече обяви, че няма да бави мандатите. Иска всичко да мине и да замине.  Което, на мен лично ми се струва, че е породено от неговото желание, да няма много време за споразумяване и управлението на неговото служебно правителство да продължи. Това мнение изрази в ефира на NOVA News политологът доцент Огнян Минчев.

По думите му в миналия парламент, чисто психологически, било очевидно, че споразумяване между двете първи партии нямало как да се случи. „Първи мандат, втори мандат, очакваше се третия да бъде даден на ДБ, за да може като посредническа партия тя да се опита да направи някакъв правителствен формат. Но мандатът беше даден на БСП и това беше някакъв предизвестен провал на възможността за кабинет“, посочи политологът.

И допълни: „Сега имаме една идея по-конструктивен подход към възможността да се договарят определени общи цели и приоритети. Различията се запазват, но подходът – чисто психологически, е малко по-различен“.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.