Сега четете
Президентът: Аз не съм започвал война

Президентът: Аз не съм започвал война

64f9341a-bfea-483f-8f76-684bc60ab867Все още има политици, за които националното помирение означава край на техния политически бизнес с омразата. Това каза президентът Румен Радев в интервю за предаването „Панорама“ по БНТ. По думите му изходът от моралната криза днес не е да се сочим един друг с пръст, а да открием посоката, в която да вървим заедно.

На въпрос дали зададената посока от първия демократично избран президент д-р Желю Желев – Европа и НАТО, е била правилна Радев отговори: „Разбира се, че беше правилна. Но това са стратегически цели и то отдавна. А какво следва след това? Трябва да решаваме. Трябва наистина да търсим тези цели и не винаги да се опитваме да се влагаме в тези предварително начертани рамки. Никой не може по-добре от нас да посочи нашите собствени проблеми и никой не може по-добре от нас да ги реши“.

На въпрос дали върхът на българската политика не е тесен за президента и премиера Румен Радев отговори, че амбициите нямат нищо общо с пагоните.

„Важно е тези амбиции да работят за България. Важно е в политиката да се водим от идеи, а не от корист“, добави той.Радев каза още, че това от какво се води всеки, личи от действията му.„Моят тон е резултат на действителността. Войната срещу президентската институция мобилизира често институциите. Цяла парламентарна комисия беше употребена, за да очерняне на моето име. Но авторите на тази кампания явно подценяват българските граждани.

Аз следвам своето кредо, с което влязох политиката преди година – „Суверенитет, сигурност, законност, справедливост, антикорупция“ и мисля, че много българи застават зад това“, каза още държавният глава и отбеляза, че никога не е започвал тази война.

„Вижте какво интересно става в последните дни. С предложението на управляващите да отпадне давността за престъпление по време на приватизацията всъщност нанасят удар по собственото си предложение за закон, защото както казват те, част от нарушителите на закона били в сегашния парламент. Ако това наистина е така – тези хора с подадени имуществени декларации от години, към тези декларации няма никакви претенции. Това означава, че законът, който предлагат, не може да хваща такива хора, които в момента са във властта.

Вижте и

Този закон не може да хваща и хората, нарушили правилата при приватизацията и в момента са извън властта. По този закон и по това предложение напуснеш ли веднъж властта, вече не подаваш декларация и можеш да харчиш откраднатото на воля“, заяви още Радев.“Със сигурност действията на военните летци не са каприз, те са отчаян сигнал към властта, която от години приземява авиациата, заяви Радев на въпрос защо не излетяха

 

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.