Сега четете
Преглед на печата 22.07.2016

Преглед на печата 22.07.2016

newspaper_airplane_265x240Депутатът от ДПС Четин Казак коментира в интервю за Стандарт изявление на турския президент Ердоган. „Това, че той не иска съвети от Европейския съюз не противоречи на желанието на Турция за ползотворно сътрудничество и равноправен диалог с Брюксел“, подчертава Казак.

Вестник Сега помества на първа страница голяма снимка на Реджеп Ердоган от момента, в който той обявява тримесечното извънредно положение в Турция, потвърдено в последствие от парламента. Вестникът публикува и снимка на турски граждани, които си правят селфи по улиците на Истанбул с представители на специалните части, патрулиращи из града.

Монитор избира за водеща тема на броя си проблема с недостигащите на БДЖ локомотиви и спирането от движение на влакове по някои направления по тази причина. Хиляди хора в страната са изправени пред проблема с липсата на транспорт от дома си до работното си място.

Дума допълва, че железниците предлагат автобуси на мястото на спрените временно влакови композиии.

„ЖП гарата в Пловдив – дом за несретници“ – така е озаглавен репортаж в 24 часа Десетина души всяка нощ спят в чакалнята.

Земя информира, че тази година рентата за собственици на земеделска земя ще е по-ниска, защото житото е евтино. С 20 на сто ще бъде намален размерът на рентата, прогнозират специалисти.

Стандарт, както и почти всички останали всекидневници, пишат за решението на Европейския съд за правата на човека, което осъжда държавата да плати обезщетение на Ангелина Димитрова и сина й.

Монитор конкретизира, че вдовицата на убития в Амстердам Косьо Самоковеца ще получи 860 хиляди лева за нарушена собственост. 24 часа допълва, че става дума за имоти в София, Варна и Боровец.

Рубриката „Наблюдател“ на вестник Сега предлага коментар, озаглавен „В държавата на измамата никнат всякакви мошеници“. Хората масово са склонни да нарушат правила, да дадат подкуп, да направят рисков ход с надежда за бързо забогатяване. Това е една от основните причини за процъфтяването на най-различни измами, освен липсата на адекватност у държавните институции, констатира авторът.

Вижте и

Туристи и търговци рушат чудесата край село Бели пласт, природният феномен на скалните гъби изчезва, алармира Труд. Заради лековитата родопска пръст зеолит и живата вода, селото и околностите са много посещавани от туристи. Те, както и желаещи бързо забогатяване шарлатани, са намалили наполовина обема на скалните гъби, предупреждава откривателят на зеолита Иван Митев в интервю за вестника.

Според финансовия анализатор Иван Стойков, българинът се отнася консервативно към спестяванията си. Парите, най-често се внасят в банков влог, вместо на фондовата борса, например. В интервю за Телеграф той прогнозира, че лихвите по ипотечните кредити ще се понижат минимално.

„Хаос и безумие властват в Софийската филхармония“, заявява, в интервю за Труд именитият диригент Мартин Пантелеев, който беше главен диригент на филхармонията. „…ситуацията в Софийската филхармония напълно отговаря на културната обстановка в България…“, казва той и обвинява ръководството в „пълна безотговорност“.

Капитал дейли пише за един от най-амбициозните съвременни иноватори и визионери Илон Мъск, главен изпълнителен директор на „Тесла моторс“. Той представи втората част от визията си за бъдещето в своя блог. Мъск отчете успеха на първия си основен план отпреди десет години, а във втората част прогнозира смайващи соларни покриви на домовете с интегрирани акмулатори, както и електрически камиони и автобуси.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.