Сега четете
Правителството обяви какви мерки предприема заради високите цени на храните

Правителството обяви какви мерки предприема заради високите цени на храните

Установихме разлика на цените при производител, през търговеца до шанда в магазина и то разлики от 20-30% и повече. Това, което ще направим, е да въведем ежедневен механизъм за наблюдение и контрол по цялата верига на доставките от производителя до щандовете в магазините, независимо от големината на магазина – дали да квартални магазинчета или големи супермаркети. Това каза служебният премиер Гълъб Донев. По негова инициатива в Министерския съвет се проведе работна среща с участието на министри и шефове на агенции.

„Усилията на второто служебно правителство ще бъдат насочени към постигане нареални резултати в овладяването на цените на хранителните стоки“, заяви по-рано Донев.

Премиерът вече коментира, че независимо от вътрешната политическа неопределеност и турбулентната външна среда, правителството ще продължава усилията си за постигане на стабилност и предвидимост, за стимулиране на икономическата активност на българския бизнес и чуждестранните инвеститори. По думите му това означава не само поддържане на текущите процеси, но и своевременно създаване и използване на нови, перспективни възможности.

Вижте и

Гълъб Донев припомни, че именно по този начин бяха реализирани важни инициативи в сферата на енергетиката, които дават нов хоризонт на енергийната сигурност и създават потенциал за икономически ръст, заетост и гъвкава социална политика.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.