Сега четете
ПП върна мандата

ПП върна мандата

Ново правителство с мандата на „Продължаваме промяната“ в настоящия парламент няма да има.

В 17.00 часа кандидатът за премиер Асен Василев ще върне на президента Румен Радев неизпълнен мандат за кабинет, обявиха от партията.

Премиерът в оставка Кирил Петков също потвърди, че не е намерено абсолютно парламентарно мнозинство, което да подкрепя кабинет.

Той заяви, че страната влиза в политическа криза, която, според него, може да се отрази и на преговорите по газовите доставки.

След като стана известно, че „Продължаваме промяната“ няма да съставят ново правителство, от ГЕРБ потвърдиха, че ще върнат и своя мандат, след като го получат от президента. Депутатът Даниел Митов упрекна досегашните управляващи в безпомощност и некомпетентност.

След като стана известно, че „Продължаваме промяната“ няма да съставят ново правителство, от ГЕРБ потвърдиха, че ще върнат и своя мандат, след като го получат от президента. Депутатът Даниел Митов упрекна досегашните управляващи в безпомощност и некомпетентност:

„Дойдоха без програма, тръгват си с празна папка. Това е: безпомощни, некомпетентни, провалиха всичко, до което се докоснат. Логичен завършек на правителство, което не знаеше какво прави“, каза той.

Вижте и

От „Демократична България“ призоваха президента да свика нови консултации с политическите сили, преди да реши на коя от следващите парламентарни групи да връчи третия мандат за кабинет. Ако дясната коалиция получи мандата, би преговаряла и с партия „Има такъв народ“, заяви депутатът Ивайло Мирчев.

От БСП потвърдиха вчерашното си решение, че ако получат третия мандат за кабинет, ще направят опит да съставят правителство.

От ИТН, ДПС и „Възраждане“ потвърдиха позициите си, че настоящият парламент е изчерпан.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.