Сега четете
Поуката е винаги да се водим от националния интерес

Поуката е винаги да се водим от националния интерес

Поуката, която можем да извлечем от предците ни, участници в събранието в Оборище, е винаги да се водим от националния интерес, от принадлежността си към демократичния свят и от верността към неговите ценности. Това заяви председателят на Народното събрание Никола Минчев пред участниците в събора-поклонение в историческата местност Оборище.

 

Понякога животът ни изправя пред труден политически избор, принуждава ни да вземаме тежки решения с последици върху бъдещето на всички нас, кара ни да търсим общото в различни позиции, често пъти дори противоположни, отбеляза председателят на парламента. Той посочи, че и на Оборище е имало разгорещени дебати – за гласуване на пълномощия на апостолите да вдигнат въстанието и да го ръководят, какви да бъдат формата и характера на въстаническите действия. Но всички са единодушни за необходимостта от избухване на въстание, подчерта Никола Минчев.

 

Демократично избрани, участниците в събранието на Оборище, изразяват бунтовните настроения и жаждата за свобода на българския народ, припомни председателят на парламента. Той заяви, че тези първи наши депутати са на висотата на своята отговорност и с разум и решимост изпълняват историческата мисия, за която са изпратени.

 

Вижте и

Когато отбелязваме 146-ата годишнина от Априлското въстание, трябва да откроим значението на събранието в Оборище, което предначертава бъдещето на българския народ, подчерта председателят на парламента. Никола Минчев припомни, че ролята на това събрание е оценена още от Захари Стоянов, който го нарича „велико народно събрание“, а делегатите в него определя като депутати.

 

На събора-поклонение в историческата местност Оборище присъстваха народни представители, представители на местната власт и граждани.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.