Сега четете
Поредна оставка – Делян Добрев напуска парламента
Тъмно Светло

Поредна оставка – Делян Добрев напуска парламента

добревДелян Добрев подава оставка като народен представител в 44-тото Народно събрание. Той е взел това решение след разговор с председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов, съобщават от пресслужбата на ГЕРБ.

„С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля – не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени“, коментира Добрев.

Той аргументира личния си акт и като знак на солидарност със своите колеги, които спазиха моралния стандарт на ГЕРБ и напуснаха постовете си само заради съмнения.

Добрев също бе забъркан в аферата с евтините апартаменти, като според медийни публикации няколко негови роднини си купили имоти в София на цени по-ниски от пазарните.

Преди дни сайтът „Биволъ“ публикува свое разследване, според което кумовете на Добрев от Хасково са успели да придобият два апартамента в столичния квартал „Манастирски ливади“ на цени от 288 – 315 евро.  Според данните в Имотния регистър семейството на Евгени Консулов (бивш зам.-кмет на община Хасково) е придобило два апартамента в строяща се към 2016 г. сграда на ул. „Иван Сусанин“. Жилищата са с площ от 73 и 56 кв.м., а декларираната цена на сделката – 41 115 лв. в първия случай и близо 35 000 лв. във втория.

В същия ден през септември 2016 г. е изповядана и още една имотна сделка в същата сграда – купувач този път е Даниел Гаргов, общински съветник от ГЕРБ-Хасково и съпруг на братовчедката на Делян Добрев. Гаргов купува два апартамента: един с площ 284 кв.м., втори – 42 кв.м. и три гаража от 17 квадрата. Общата декларирана сума е 201 900 лв., по 273 евро на кв.м.

Вижте и

През 2018 г. двата апартамента и трите гаража са продадени от братовчедите на Добрев на фирма, собственост на неговата майка за 400 000 лв., сума, която надвишава с 13 хиляди лева данъчната оценка на жилищата.

В края на 2017 г. връзките на Делян Добрев с лица на ключови позиции в местното управление беше използвано като повод за искане на оставката му от страна на БСП. Тогава лично Борисов се намеси и поиска депутатът да подаде оставка. Той го направи, но тогава парламентарната група, ръководена от Цветан Цветанов, го защити и отказа да гласува „за“ прекратяването на мандата му като народен представител.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.