Сега четете
Полицаи и правителство

Полицаи и правителство

rumiana_by4varovaНе бих казала, че има ясен субект, които стои зад това размърдване на пластовете, но има среди и личности, които опитват да се възползват, каза днес министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по БНТ. Така тя отговори на въпрос дали някой клати държавата, като вади флашки с подслушани разговори между магистрати. В отговор на въпрос, министърът уточни, че не подозира такъв сценарий, а анализира логически.

 

Според Бъчварова след оттеглянето на поисканите от финансовия министър промени, е отворена една нова страница в отношенията със синдикатите и полицаите. „Извънредната ситуация, която се случи, ни даде възможност да изясним виждането си на реформите. Отворихме една врата и през нея се вижда по-доброто“, обобщи министърът.

Румяна Бъчварова подчерта, че оттеглянето на предложенията не значи отказ от реформи. Според нея те трябва да се правят в по-дълъг времеви хоризонт, като се обмислят и обсъдят. „Всички искат реформи, но никой не иска да ги приеме“, обобщи министърът.

Бъчварова изрази мнение, че предизборната кампания вероятно е причината да се подцени ситуацията и повтори, че няма умисъл в предложението на финансовия министър, което предизвика протестите. Вътрешният министър смята, че колегата и Горанов, просто е бил загрижен за бюджета. „А че имаше сценаристи и актьори, които се включиха, това е друга история“, каза Бъчварова.

На въпрос дали боли от приятелския огън, вътрешният министър обясни, че не мисли, че от Владислав Горанов е имало атака, а премиерът е застанал зад нея. По повод критиките от Цветан Цветанов, Бъчварова заяви: „В сложни политически отношения, не може хората да мислят по един и същ начин, искам да оставя това зад гърба си и да вървим напред“. Министърът на вътрешните работи обяви, че според нея реакцията на полицаите е била основателна.

Инцидентите със свидетели по „Октопод“ били случайни

Коментирайки двата инцидента с ключови свидетели по делото „Октопод“, Бъчварова каза, че предварителната информация е, че става въпрос за случайност. Тя призова да не се дописват сценарии, там където не съществуват.

Вижте и

Днес стана известно, че Георги Цветанов от Плевен, който твърди че Алексей Петров се е опитал да го убие, е загинал при катастрофа на магистрала „Тракия“ снощи. През деня пък Пламен Устинов, показанията на който станаха причина за втория арест на Петров през 2012 година, беше ударен по главата с брадва, при скандал в тетевенско село.

„Работим по всички възможни версии, бързо напредване. Вторият случай е криминален, с доста свидетели“, каза министърът на вътрешните работи.

БНТ1, „Панорама“

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.