Сега четете
Политическо ли е убийството?

Политическо ли е убийството?

Надежда Нейнски„По време на разследването излезе информация, че нападението е било насочено директно към руския посланик в Турция Андрей Карлов. Въпреки че има трима ранени, стрелецът е пуснал останалите да напуснат помещението. Няма пострадали български граждани”, заяви за „Здравей, България” Надежда Нейнски, посланик на България в Турция.

В последните часове има още един инцидент. В 4:30 часа сутринта имаше стрелба пред Американското посолство в Турция.

„Районът е отцепен. Всичко, което се знае е, че нападателят се казва Шахин. Иранското посолство днес няма да работи заради опасност от инциденти. Днес се провежда срещата по Сирия в Москва, където външният министър на Турция Чавушоглу ще присъства”, коментира Надежда Нейнски.

Всички политически лидери еднозначно осъдеха инцидента и го нарекоха: „терористичен акт”.

Убитият Андрей Карлов е бивш служител на турската полиция и е бил уволнен при разследването на опита за преврат от 15 юли като участник в терористична организация. Как обаче стрелецът е отишъл зад гърба на посланика, при положение че е имало охрана и от руска, и от турска страна, тепърва ще бъде изяснявано.

„Няма призив да стоим в посолството и да не излизаме навън. Не трябва да се поддаваме на страха, но трябва да бъдат взети”, каза още Надежда Нейнски.

Вижте и

Нова телевизия, „Здравей, България“

 

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.