Сега четете
Политически трактовки. Между преговорите и бойкота
Тъмно Светло

Политически трактовки. Между преговорите и бойкота

zarkov-291636-360x202Консултативният съвет за национална сигурност при президента вчера беше прекратен безпрецедентно поради международни ангажименти на някои от участниците. Беше обявено, че той ще продължи на 17 октомври.

На съвета трябваше да се обсъдят необходимите мерки за законодателни инициативи, които да гарантират работещ модел за борба с корупцията. Президентът смята това за сериозен проблем в страната ни. Сигнали за това той вижда в многобройните скандали в медиите, срива на чуждестранните инвестиции и незавидното място на България в международни класации по темата корупция.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира единствена пред медиите, че това е провал на заседанието, предизвикан от управляващите.

Крум Зарков обясни, че социалистите виждат провал в прекратяването на заседанието при президента, защото датата на Консултативния съвет е била известна отпреди месец. От друга страна, независимо от ангажиментите, винаги може да се намери начин за представителство на съответната политическа сила. Според Зарков това е било „демонстрация на управляващите от ГЕРБ и присъдружната им партия“, която целяла да се подкопае доверието в една от малкото досега стабилни институции, каквато е Президенството, и второ – това било бойкот срещу темата „Корупцията по висшите етажи на властта“.

Вижте и

Зарков изрази надежда, че до следващата определена дата за заседанието, всеки участник ще успее да организира ангажиментите си така, че да може да присъства и да работи за общо решение по този важен въпрос.
БНТ, „Денят започва“

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.