Сега четете
Политиците ще обсъдят темата „Митрофанова в парламента"

Политиците ще обсъдят темата „Митрофанова в парламента"

Представители на парламентарните формации отново ще се съберат, за да обсъдят дали да се позволи на руския посланик Елеонора Митрофанова да участва в тържественото откриване на новото 48-о Народно събрание. Политическата среща ще започне от 13 часа в сградата на парламента.

Инициативата е на ДБ. „Това е много сериозен въпрос, не е формална процедура по протокол дали посланикът на държава агресор, която дори е изключена от Съвета на Европа, трябва да присъства на церемонията по формирането на 48-ото Народно събрание“, изтъкна вчера депутатът от десницата и бивш министър на правосъдието Надежда Йорданова.

От ГЕРБ-СДС, които са първа политическа сила, вчера дойдоха разнопосочни реакции. Първо депутатът от формацията Вежди Рашидов, който ще открие първото заседание на парламента като негов доайен, предупреди, че отказ да бъде поканена Митрофанова, ще се възприеме от руснаците като обявяване на война. По-късно партийният водач Бойко Борисов го опроверга, като обяви, че парламентарната му група няма да участва в заседанието, ако руският дипломат се появи.

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.