Сега четете
Пловдивските ГЕРБ и БСП се коалираха в полза на Георги Гергов

Пловдивските ГЕРБ и БСП се коалираха в полза на Георги Гергов

Бурно заседание под своеобразна гражданска обсада проведе пловдивският общински съвет. Струпалите се хора бяха настроени срещу по-голяма част от съветниците, напрежение течеше и между самите групи в органа. Дневният ред включваше все възлови теми за града – ситуацията около Панаира, съдбата на украинците от „Втори дом“, пробивът при Водната палата и др. Това привлече още преди началото на сесията различни граждански групи. А в крайна сметка, след много скандали, съветниците направиха важни гласувания. Едното от тях бе в полза на интересите на Георги Гергов в Пловдивския панаир, като това стана след общ вот на ГЕРБ и БСП (доверието в местните съветници на партията отдавна е свалено от Корнелия Нинова заради връзките с бизнесмена).

Общото между присъстващите на сесията граждани бе, че са недоволни от управлението на града. Част от тях настояха за оставката на съветниците и кмета Здравко Димитров. Самият кмет, както и на ноемврийската сесия, която също протече бурно, отсъстваше – бил в болнични.

Разпри между съветниците настанаха още при определяне на дневния ред – имаше опит точката за Пловдивския панаир да се измести по-напред – не стана, което бе посрещнато с бурни освирквания от гражданите, обявена бе почивка. След подновяването думата бе дадена на тях. Чуха се речи срещу опитите на Георги Гергов да овладее Панаира, против предоставянето на стария белодробен диспансер (жилището на украинците от „Втори дом“) в полза на частна болница. Летяха обвинения или поне намеци за корупция. Граждани се изказаха и срещу ликвидирането на парка край Гребната база. Димитров бе критикуван заради проекта при Водната палата. А и бе иронизиран заради отсъствията. Почти през целия ден гласуванията по същество бяха накъсвани с остри тиради на граждани или съветници. Различните точки от дневния ред се обсъждаха едновременно. В края, основно поради решението за Панаира, оценката на хората бе еднозначна: „Срам!“, „Предателство!“

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.